What a DAY!

Dagen började med att jag vaknade och gjorde mig iordning för att åka till Jessica för att sedan starta resan mot Bethzon. Som jag nämde i förra inlägget skulle vi åka och hälsa på hennes förra foderponny i Blomstermåla!

Åkte vid halv 10, vi passerade hult,hjältevad,hultsfred,silverdalen,högby och kom sedan fram till Blomstermåla vid 12.00. tog alltså 2½ timme dit. Väl där sökte vi upp ridklubben. Vi hade redan förberett karta till stallet så dit hittade vi lätt.... Men där fanns inget stall? Inga människor? bara ett tomt ridhus. Det märkliga var att det stog blomstermåla ridklubb på ridhuset men ett stall syntes inte till. Jessica ringde upp Bethzons nya ägare och undrade förståss vart stallet låg, hon sa också att vi befann och utanför blomstermålas ridhus. Ägaren chockade oss allihoppa med hennes svar...
- Ni är på helt fel vägar, bethzon står inte i ngt BLOMSTERmåla(?) han står i ERIKSmåla..

Fattar ni!? Jessica och hennes föräldrar har uppfattat att hästen såldes till Blomstermåla med råkade väl höra fel, han stog i ERIKSmåla. HA HA det var ju skrattretande när vi stog där allihoppa som stora fån. Vi hade åkt 2½ h förgäves, men vi beslutade oss ändåså för att inte ge upp. Vi fortsatte och körde istället mot Eriksmåla där Bethzon faktiskt var.

Passerade Rockneby,Kalmar,Nybro och det tog yttligare ca. 1½ h. När vi kom till Eriksmåla letade vi runt efter stallet. där fanns inget stall? Jag och Jessica gick in på den enda macken/affären som fanns i hela Eriksmåla och frågade om vägen till Ridskolan. Det var en ungkille vi frågade och han verkade inte veta speciellt mycket om stallet... När vi gick mot bilen igen kom en annan man ut springandes och förklarade vägen.
-Mot emmaboda kör ni, passera Bodakull, och Duvvemåla.

Vi fortsatte, hittade inte. letade i 30min. tillslut var vi så nära på att ge upp hoppet men vi hittade en gubbe med reflexväst som visste precis och vi hittade slutligen dit! :)



Bilden visar vägen vi körde idag. började vid Eksjö(3) sen ser ni att vi kom till Blomstermåla där Betzone inte fanns (alltså kryssad Betzon), sedan körde vi vidare till Eriksmåla där han bodde :)
...........................................................................................................................................................................

När vi klev ur bilen såg vi en jätteläcker anläggning, fräsch och med fina stallar. Jättemysigt! Vi gick in i stallet och stallchefen som också var jättetrevlig sa att Bethzon befann sig inne i ridhuset, beredd på att ställa upp i hopptävlingen. Vi missade inte den trotts allt. I ridhuset var det precis Bethzons tur att hoppa en bana på 60cm. Han var jätteduktig fast något seg i start och kom runt banan felfritt och fick rosett!

Efter sin goda insatts i hopptävlingen fick han gå in i stallet igen och dåååå fick vi chansen att gosa med honom. Han var sig lik, något slöare och mindre runt magen, men annars samma lilla Bethzon. Vi pussade en lång stund på Bethzon tills det var dags att åka hemmåt igen. Kul att träffa Bethzon och hade verkade må superbra i sitt nya hem. Det var massa tjejer som pratade med oss och sa att Bethzon va bäst! haha

Vad har vi lärt oss idag? hmmmm... Vad gör man inte för en häst ♥



Bethzon i Eriksmåla RK. Bild som jag knäppte idag.


Kommentarer
Postat av: Thilde

Hej, jag rider i eriksmåla!
Jag har bethzon som favvo häst, han är helt otroligt snäll.. Han ställer upp i alla lägen. Han är en underbar häst.. ❤️

2014-03-22 @ 19:31:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0