drömmar

Ibland som nu när jag sitter och kollar runt och tänker så slog det mig. Vad vill jag igentligen med min ridning? I grund och botten rider jag såklart för att det är så härligt och mysigt ch avslappnande men de räcker inte. De är nog känslan. Känslan man får när man känner sig som bäst i världen när man gör en perfekt runda på en tävling eller tränar dressyr hemma på banan och hästen gör sitt yttersta för att prestrera bra. Det slog mig nu att med Cloé vill jag bli riktigt bra. Jag vill bli sådär äckligt bra och jag ska kämpa för att komma dit ! Att kunna rida henne som ett. Vi har långt kvar för jag kan inte tillräckligt mycket men tillsammans ska jag och Cloé fixa det. Vi ska bli sådär bra som hästarna på tv. Vi ska kunna galoppera på stället och hoppa hinder som jag aldrig vågat innan. Kanske inte de närmaste åren men när tiden är inne ska vi klara det!!

// Candra


Snöjobb

Något som verkligen är bra är att "jobba" hästen i snön. Om man därför är lite omotiverad och riktigt vet vad man ska göra såhär nu i februari kan man ju alltid prova det. Träna på att hålla hästen helt rak i sidorna och även att göra övergångar mellan skritt och trav. Om man har lust kan man ju även ta ett varv eller två i lite "friare" galopp så kan hästen få arbeta med muskler det kanske inte är riktigt vana vid. Tänk bara på att det är riktigt jobbigt för hästen att arbeta i så tung snö så jobba bara kort pass om hästen inte är riktigt van.




sportlov!

Lovet rullar på! Så himla härligt!Jag har hunnit med att rida Cloé alla dagar, verkligen jätteskönt. Hon har vart bäst alla dagar så jag är verkligen grymt nöjd! finns inte så mycket att säga. Hon har verkligen försökt göra precis allt som jag bett henne om. Imorgon skrittar jag till ridhuset och kör igenom henne och kanske hoppar något skutt med. Det får min dressyrsadel ta. Men mest ska jag och Cloé konsentrera oss på att öva fram framdelsvändningarna och fixa skänkelvikningarna även i traven jag ska orka. Jag och Cloé vill verkligen ha vår nu för vi är supertaggade till att klättra och träna! Har inte gjort så mycket annat på lovet. Träffat Moa och vi har haft två trevliga dagar ihop med häst, prat och mys.Vart hemma och bara städat och tagit det lungt. Var och bowlade med några kompisar igår. Det var verkligen trevligt. Imorgon kommer älskling också så ska vi umgås hela helgen! Det borde vara lov lite oftare!

/

bättre

Som ni kanske vet har jag mått helt visset de senaste 3 dyngen men nu har de släppt har bara värk kvar i kroppen. Har bara luggit hemma och kollat tv och ätit godis. Men nu är de iallefall sportlov så här ska de ridas.Tyvärr inte imon eftersom ja inte tror min kropp klarar av att först cykla/gå ut 5 km och sedan mocka och rida + turen hem. Så istället har ja skaffat proffshjälp av Moa som äger Dali. Sedan efter hon ridigt min busflicka ska vi dra hem till henne för att fira sportlovet. Det blir säkert jättemysigt. orkar inte skriva mer nu blir mer inlägg till helgen. ska fota lite imon med hade jag tänk så ni får klara er sålänge.

Hiss och diss




• Is
• nationella prov i kemi
• släta tyglar ( ostroppade)




• Våren är påväg
• sportlov
• godis ( känner mig fet men så jävla gott)

trött

Hitar ju som vanligt massa snygga "nödvändiga saker! till Cloé när ja sitter inne och nätsurfar lite. Blandanat ett rött jättefint övergångstäcke som Cloé skulle bli snygg i. Nytt tömkörningssätt. En jättefin grimma som jag seriöst ska ha! ja + tusen andra saker men ja måste prioritera nödvändiga saker först.

Tänkte hissa b-vitaminen jag använder mig av just nu. Den hjälper Cloé otroligt mycket nu när hennes pålsavfällning satt igång samt blir det bättre kvalité på pälsen.




Bildbomb


Hoppar med Cloé sommaren 2010


Jessica hoppar sin ponny sommaren 2010


Cloé rullar sig i sommarhettan sommaren 2010

  

ville bara visa lite sommarbilder. Längtar verkligen dit igen. Tänk va skönt att bara kunna rida i vanliga ridbyxor och att få hoppa! Snälla snö smält bort för allt i världen.

8 Februari

Idag var en helt simpel dag. Vaknade med huvudvärk som vanligt. Tryckte i mig en lätt frukost och tvinga mig iväg till skolan. Det va bokstavligt talat snöstorm så fick skjuts av min snälla mamma. Iskolan var det ju dags för nationellt prov och allt med. Känndes rät okej hoppas det gick okej också. Sedan va resten av skoldagen precis som den brukar. Tog med mig älsklingen hem efter skoldagens slut så vi kunde myspysa lite innan klassmötet som jag skulle delta i. Alla hade olika åsikter , alla bra på olika vis. Orkar inte babbla upp alla här. På hästfronten så red Josefin Cloé idag. Hoppas verkligen det gått bra. Skönt med lovet som väntas nu med. Det blir ridhuset mestadels av dagarna troligtvis. Cloé måste verkligen komma igång eftersom det nu går cirka 50 min på att bara få henne lösgjord. Väldigt illa om man tänker efter. Hon va ju i så fin form i sommras. aja de kommer snart igen ska ni se. Imorgon blir jag hemma eftersom allt skolarbete tar död på mig. Undrar om det är en giltig anldning att vara hemma från skolan för.? Blir väl lite variende inlägg här på bloggen om ni har tur.

Godnatt !


Måndag

Vaknade och stack till skolan inget specielt orkar inte förklara elelr skriva något om skolan eftersom jag blir så djupt deprimerad av det. Kom iallefall hem till 4 och var inte ett dugg hungrig så drog bara på mig kläder och åkte ut till Cloé. Svårt att förklara men Cloé är väldigt speciel inte riktigt som andra hästar. Det har kännts som Cloé haft en liten deprimation under en längre period nu men i helgen kändes det som de sprack och nu hjälper hon mig. Jag blir gärna lite depp nu under dessa månaderna. Tycker de är jobbigt med mörkret och detta med att man inte kan röra sig = kan inte motionera. Detta mår ja inte så bra av men ja gör det bästa. Så idag va Cloé kelig och buffade och myste hade glimten i ögat med.! Verkligen jättehärlig blev riktigt varm i kroppen älskar när hon är så glad och fin. Men iallefall longerade jag lite i paddocken och hon gick avslappnat och fint hela tiden. Fast kunde ibörjan inte ens smacka eftersom hon flög iväg som en levande studsboll. Lungade ner sig efter ja aktiverat henne lite. Verkligen avslappnande att bara leka med henne en stund.

puss :)


Snygg nätsida

Rubriken stämmer, verkligen jättefin sida som lockar till shopping kanske lite dåligt utbud.Aldrig testat att just "näthandla" till Cloé för de är så svårt eftersom hon är så anorlunda bygg.

http://www.hastshopen.se/
'

Prudukter jag vill ha/önskar!



Eskadron kotskydd bak 494 kr


Catago Bell boots 89 kr



Grimskaft Hansbo 35 kr

bara lite "nödvändiga" småsaker som voré rätt behövliga.
kotskydden för att jag vill ha helmatchande till fram och boots för jag behöver ett par till markarbetet och förnya oss med lite fräscha grimskaft!




Borstar

Att borsta och rykta sin häst tror ja de är många mer än jag som håller med om är en väldigt viktig del i din och hästen relation. Massagen hästen får hjälper den att slappna av i musklerna och ni får en bättre samvaro ihop. Jag använder mig alltid av naturborstar eller borstar med get eller tagelhår. Upplever att jag själv får bättre grepp om såna och mycket skönare för Cloé som precis som jag tycker de är obehagligt att få stötar av syntetborstar. Jag har endast bara en stor rotviska med långa strån till hennes hovar och svans då jag inte vill slita på den genom att kamma svansen. En hovkrats har jag också en sådan med kam på sidan.Så jag lätt kan borsta rent undersidan av hoven. Men ett stort + till naturborstar!



Utsläpp

God förmiddag !
Kvällen igår blev riktig mysig, jag och min pojkvän busade runt med mina småsyskon.Riktigt trevligt. Vi somnade ganska tidigt också eftersom vi skulle släppa ut hästarna på morgonen så vi ställde klockan på halv 9. Fast sedan när vi väl vaknade orkade vi inte cykla ut som vi hade planerat så min snälla trötta mamma fick snällt sätta sig i bilen och köra ut oss. Tog ut alla hästarna. Det var 3 grader ute. Härligt äntligen kanske snön kan ge med sig. Rejält med is överallt nu. Såg även att storhagen var jätteisig på ett ställe idag. Inte bra med tanke på att springer hästarna där så lär de gå omkull. Har iallefall koll på Cloés hage. Hade tänkt mocka där till nästa helg. Det är så otroligt äckligt sedan när snön är borta så lika bra att ta bort de nu. Det nya spånet och torvet anlände igår med så nu slipper vi oroa oss över det. Jag hoppas min stormockning gjorde sitt i boxen iallefall det var torrt där idag iallefall. Nu ska jag snart äta söndagsmiddag med min familj innan älskling kommer igen. Mamma ska ju som sagt försöka motionera Cloé idag.


Veckans häst

Veckans häst denna vecka (5) blir Runa!

Runa kan man beskriva som en envis liten men tjock shettis! Hon står i stallet som jag hade mina hästar i innan. Runa var min första "riktiga" sköthäst. Redan som liten (dagistiden) fick mamma leda runt mig på gräsmattan. Vilket minne och oj va ledsen jag blev när Runa själv bara ville äta och äta istället för att gå. Sommaren 2004 fick jag ta hand om Runa alldeles själv.Det bästa var att hon var dräktig och skulle få sitt tredje föl. Jag var jätteglad och borstade och pysslade med runa i princip hela tiden! I början så red ja henne med sadel och mamma hjälpte mig med sisten och ja tränade lättridning. Jag minns specielt en gång när det var jättevärm ute och ja satt och räknade ett-två-ett-två precis när ja hittat takten så smet Runa in i brännässlorna och började käka och gud va arg jag blev.Jag satt där och lipa tills min lite smått irriterade mamma fick jaga upp Runa. Efter ett tag blev Runa så tjcok så ja bara kunde rida utan sadel. Det var otroligt mysigt. Ibland tog vi långa promenader eftersom hon var så snäll. Vi kunde utforska varenda liten stig! Jag själv tyckte jag hade gått jättelångt när ja hade vart borta i en kvart själv med henne.Jag var verkligen jättestolt! Annelie ( Runas ägare) Hjälpte mig en gång att höra fölet sparka i Runas mage. Sen en dag när jag kom ut till Runa så låg det ett litet föl brevid henne. Det blev ett hingst föl ( Gordon rex som vi nämt tidigare i bloggen). Sedan bleknar mina minnen för en stund ja vet att jag började 3:an och tyckte andra saker va viktiga men Runa förblev min älsklingshäst sedan under åren som gått har jag kört Runa och upplevt fantastiska saker med henne. Denna underbara lilla häst är värd så otroligt mycket! För mig är hon så mycket! Utan henne skulle jag aldrig lärt mig rida lätt eller hur man borstar.

Runa har fött 4 friska föl under sitt liv men nu blir det inga fel p.g.a att hon inte orkar det.


Runa ♥


Idag!

Idag vaknade jag tidigt och städade undan lite i mitt hus och tog en morgonpromenad med vovvarna. Det blåste och ven i träden som bara den. Efter en snabb frukost åkte jag ut till Cloé och pysslade med henne och begav mig mot ridhuset. Finns ju för tusan ingen annanstans att rida normalt på. Cloé var trippig hela vägen dit men blev bättre när vi började arbeta på bättre underlag. Vi har verkligen kommit sjukt långt på den tiden vi har känt varandra. Hon känns mycket mer naturligt rakställd och mjuk nu. Efter ridningen stormockade jag och la in torvmix som jag kallar det. Tog sedan cyklen hem igen. Det va sjukt halt och kunde nästan bara cykla halva vägen sedan fick jag leda cyklen. Borde igentligen plugga nu för snart börjar de nationella proven men ja är väl för hispig om ja sitter en lördagskväll med det ?

Jag och min pojkvän ska vara barnvakt åt mina syskon idag eftersom mina föräldrar ska på fest. Vi ska se på melodifestivalen. Men nu blir de väl att ta en promenad med hundarna!

pussen !


Cloé


RSS 2.0