slut på 2010!

Idag red jag och Clifden en tur på tyskvägarna, tog ca. 1½ h. Han gick lika bra som igår och det var stålande väder att rida i.

Blev ett snabbt inlägg för nu ska jag till en kompis och fira nyår med fina kompisar.

GOTT NYTT ÅR PÅ ER!


Clifden, näst sista dagen 2010

Efter resan åkte jag iaf ut till min Ponny. Red i paddocken, han satt klockrent idag. gick suvveränt! han var så lung i sig själv! bara trampade på i låg mysig form och slappnade av i hela kroppen.

Bra avslut på denna dagen!


What a DAY!

Dagen började med att jag vaknade och gjorde mig iordning för att åka till Jessica för att sedan starta resan mot Bethzon. Som jag nämde i förra inlägget skulle vi åka och hälsa på hennes förra foderponny i Blomstermåla!

Åkte vid halv 10, vi passerade hult,hjältevad,hultsfred,silverdalen,högby och kom sedan fram till Blomstermåla vid 12.00. tog alltså 2½ timme dit. Väl där sökte vi upp ridklubben. Vi hade redan förberett karta till stallet så dit hittade vi lätt.... Men där fanns inget stall? Inga människor? bara ett tomt ridhus. Det märkliga var att det stog blomstermåla ridklubb på ridhuset men ett stall syntes inte till. Jessica ringde upp Bethzons nya ägare och undrade förståss vart stallet låg, hon sa också att vi befann och utanför blomstermålas ridhus. Ägaren chockade oss allihoppa med hennes svar...
- Ni är på helt fel vägar, bethzon står inte i ngt BLOMSTERmåla(?) han står i ERIKSmåla..

Fattar ni!? Jessica och hennes föräldrar har uppfattat att hästen såldes till Blomstermåla med råkade väl höra fel, han stog i ERIKSmåla. HA HA det var ju skrattretande när vi stog där allihoppa som stora fån. Vi hade åkt 2½ h förgäves, men vi beslutade oss ändåså för att inte ge upp. Vi fortsatte och körde istället mot Eriksmåla där Bethzon faktiskt var.

Passerade Rockneby,Kalmar,Nybro och det tog yttligare ca. 1½ h. När vi kom till Eriksmåla letade vi runt efter stallet. där fanns inget stall? Jag och Jessica gick in på den enda macken/affären som fanns i hela Eriksmåla och frågade om vägen till Ridskolan. Det var en ungkille vi frågade och han verkade inte veta speciellt mycket om stallet... När vi gick mot bilen igen kom en annan man ut springandes och förklarade vägen.
-Mot emmaboda kör ni, passera Bodakull, och Duvvemåla.

Vi fortsatte, hittade inte. letade i 30min. tillslut var vi så nära på att ge upp hoppet men vi hittade en gubbe med reflexväst som visste precis och vi hittade slutligen dit! :)



Bilden visar vägen vi körde idag. började vid Eksjö(3) sen ser ni att vi kom till Blomstermåla där Betzone inte fanns (alltså kryssad Betzon), sedan körde vi vidare till Eriksmåla där han bodde :)
...........................................................................................................................................................................

När vi klev ur bilen såg vi en jätteläcker anläggning, fräsch och med fina stallar. Jättemysigt! Vi gick in i stallet och stallchefen som också var jättetrevlig sa att Bethzon befann sig inne i ridhuset, beredd på att ställa upp i hopptävlingen. Vi missade inte den trotts allt. I ridhuset var det precis Bethzons tur att hoppa en bana på 60cm. Han var jätteduktig fast något seg i start och kom runt banan felfritt och fick rosett!

Efter sin goda insatts i hopptävlingen fick han gå in i stallet igen och dåååå fick vi chansen att gosa med honom. Han var sig lik, något slöare och mindre runt magen, men annars samma lilla Bethzon. Vi pussade en lång stund på Bethzon tills det var dags att åka hemmåt igen. Kul att träffa Bethzon och hade verkade må superbra i sitt nya hem. Det var massa tjejer som pratade med oss och sa att Bethzon va bäst! haha

Vad har vi lärt oss idag? hmmmm... Vad gör man inte för en häst ♥



Bethzon i Eriksmåla RK. Bild som jag knäppte idag.


Morgondagen i Blomstermåla

Imorgon åker jag tidigt till Jessica (vän), vi ska nämligen åka och hälsa på hennes förra foderponny *BETHZON*.
Han stog tidigare i samma stall som vi har våra hästar i, men i september såldes han till en Ridskola i Blomstermåla där han står nu.

Kommer bli jättekul att träffa den lilla plutten.

Jessan ringde just till ridskolan och sa att vi var varmt välkommna. Bethzon ska vara med på en liten klubbhoppning tidigt i morgon bitti, vi får se om vi hinner dit och kan hejja på honom.









// Julia


Getryggen

Ute hos hästarna vid halv 12 tiden idag. Red en tur med Clifden med Candra på Cloé som sällskap. Rundan idag blev Getryggen, (inte döpt den själv, finns en skylt, om ni undrar vrf den har ett så konstigt namn). Clifden var lite stimmig/bråkig/busig idag.. Han ville inte riktigt koppla av utan hela tiden dansa runt på vägen och kolla sig omkring. Gjorde en hel del skänkelvikningar, ställningar, tempoväxlingar, - ja allt för att han skulle bli aktiverad och ha annat att tänka på. Efter 20 min sisådär började han slappna av och sluta att spänna sig. Då gick han trevligt i fin form... .... Tills vi kom till galoppsträckan och han blev en energibomb åter igen. I galoppen orkade jag verkligen inte tjaffsa med honom i det tempot. Han skulle ju bara om Cloé. Fick lugna ned honom efteråt i stället, då var han snyggish. Energipaket som han ä´.

Var inte helt nöjd efter galoppen, så jag gick till paddocken en stund efteråt. Hade bara ridit ca. 40 min så jag avslutade med några minuter där. Då var det inga problem, han fattade alla vinklar direkt och arbetade på som bara den. Han var rikigt "Mallig" efteråt x)

I stallet fick han en skön puss av hästkompisen Teddy som ar 1år. De tycker om varann. tihi.

Jag ryktade, putsade, släppte ut Clifden i hagen och åkte hem.



bilden får Teddy stå för idag. Han är så underbart söt <3
lånad bild av Anki

Charlies REA!

Wohoo! idag stack jag, pappsen och mina syskon till jnkp för att shoppa lite grann.. Tvingade med de för det är mellansdagsrea hos Charlies häst och hund, Yiha!

Först gick vi lite på A6 och Ikea. Därefter spenderade jag 40min inne hos Charlies och hittade maaaaasssa snyggt! ;O tyvärr är man ju inte gjort utav pengar så jag fick vela lite mellan vissa prylar. Iaf hade de superbra reapriser på Kingsland kläder. Köpte en Kingsland väst + mössa, väldigt bra pris må jag säga! Hade inte med mig alla julklapps pengarna (klantigt) så det blev "bara" det den här ggn. Fast det är inte så "bara" för mig för jag är skeetanöjd med mina köp.

Clifden fick för övrigt lite vila idag.. var -23 på morgonen, Brrrrr. Sen gick timmarna i Jönköping med, men han förtjänar lite vila. Åkte ut till stallet vid halv 18 och släppte in alla de små liven.

Kameran är förståss glömd i stallet nu när jag ville plåta mina nya grejjer. Får bli google bilder sålänge..




 
Gossig mössa <3 Kommer leva lyckligt med dethär nu x)

// Julia

Pulsat runt i djup snö...

Det är precis vad Jag, Candra och hästarna har gjort idag! Det var nästan svinkallt ute, -16 grader. Brukar inte frysa vanligtvis men idag var det kallt. Tror att även hästarna tyckte det var lite sisådär jobbigt att behöva rida ut i det kalla, men när vi väl hade börjat få upp värmen tyckte de att det var riktigt behagligt. Red ut en lång svänga i skogen, var borta i 1h ½ lite drygt. Först red vi till Kvarnen och vände och galopperade upp mot golfbanan. Vid fälten uppe vid skedshult lät vi de galoppera på i den djupa snön. Wiie! Det var supermys.

Efter galoppen fortsatte vi runt på grusvägarna som nu mer är täcka av snö såklart. Vi "hittade" eller rättare sagt kom på en stig som vi inte hade testat att rida förut. Ingen speciell stig, bara en väg som leder in i skogen en bit. Vi anade redan från början vart vi skulle komma ut. Men vi kom inte så långt. Efter några 100m ligger det massa små klena björkar som hade gett vika av all den tunga snön. Cloé verkade inte se det som ett hinder som skulle stoppa oss, hon började istället att plöja sig igenom de grenar som hängde ned. Hon såg mer eller mindre ut som en isbjörn när hon kom ut därifrån. Snö överallt! Hon kom alltså inte längre..  Så efter att Cloé ställt upp som försökskanin och misslyckats beslutade vi oss för att vända istället och köra på den gamla vanliga vägen hem igen. Kan tala om att alla fyra var lite frusna när vi kom hem till stallet.



Hittade inte bilden jag sökte.. fick bli denhär istället.

// Julia


Strålande väder!

Idag hade jag utsläpp på morgonen. åkte ut vid 10 och släppte ut alla utom Emil och Clifden. Istället gjorde jag och pappa iordning båda två och gav oss iväg på en ridtur i det strålande vädret! Pappa har inte ridit på jättemånga år så det blev en liten debut för honom. Pappa red på Emil som är en snäll och cool nordsvensk. Emil travade ikapp Clifden vid många travtillfällen. Det gick riktigt bra för alla och vi hade ett underbart väder att rida i!

Hemma i stallet mockade jag åt Emil och Clifden. Sedan fixade jag hö m.m. Åkte hem vid 15 tiden. blev alltså ett par timmar ute hos hästarna idag.



Dagen innan Julafton.

Tänk att det är Julafton imorgon! tiden har gått sjukt snabbt.

Slutade skolan igår vid 10 tiden. Därefter gick jag och några kompisar till stan för att inhandla de sista julklapparna. Gick på stan i 6½ h! Men alla hittade sina julklappar och var nöjda och belåtna. Vi lunchade på Sunrise (eller rättare sagt jag och ulrika), Jessica och Thea var inte så förtjusta i nudlar o wook. Vid slutet av dagen stack vi hem till Thea och kollade på filmen "låt den rätte komma in".

.........................................................................................................................................................................

Idag åkte jag ut till Clifden vid halv 3 tiden. Efter att jag hade mockat och fixat Clifden red vi ut i skogen en runda. Red mot Persö (ridklubben) och vände. Var en ganska lagom runda på 1h och 10min ungefär.

Efter ridturen fixade jag det sista och åkte hem igen vid 18 tiden. Väl hemma åt jag lite och sedan pyntade jag och lillebror granen. Blev jättefin. Mamma har gjort massa gott julgodis. Vid denna tiden imorgon har jag nog precis öppnat alla julklapparna.

 

Gamal bild från film.

// Julia


Rösta till årets häst på vedbände!

Som jag inte nämt på bloggen tidigare är Clifden inte min egna ponni. Jag hyr honom från vedbände (känt som vedbände ridläger). Har hyrt 2 st andra ponnisar därifrån Flipp och Phantom. Flipp som jag hade i 7an och Phantom i 8an och nu Clifden i 9an. Att jag bytt runt hästar varje år är för jag helt enkelt blivit för lång på dom. Flipp va bara en maxad B-ponny, Phantom maxad C-ponny och Clifden är D-ponny:)

Iaf så har vedbände gård en tävling på slutet av varje år, vem som blir årets häst! Tycker ni kan hjälpa mig att rösta på Clifden eller någon utav dom andra Flipp eller Phantom, så skulle jag bli glad. Är inte ute efter att vinna men inerst inne är jag en tävlingsmänniska och skulle vara kul om dom iaf får hem några röster:)

Man kan rösta efter 24h igen, kan hända att man måste skriva in sin mailaddress och acceptera den i mailet pga. att man helt enkelt har kommit på att man kan fuska om det bara räcker med att klicka.

Så in på vedbändes sida (www.vedbande.nu) och rösta till årets häst! ni kan ju även passa på att kolla ridläger datum och bilder om ni är sugna på ett trevligt ridläger i sommar!

http://www.webvoter.net/en/vote.cgi?id=82370&language=1&page=0






Blingat hjälmen

Ja det har jag gjort.. Har ju min nya Charles owen/Jw wellington classic sen i sommras och den stormtrivs jag i. Snygg är den också!

Den gamla hjälmen används inte så mycket längre så jag tänkte att jag kunde göra om den litegrann. Är inte hela världen om det skulle bli fult eller om jag misslyckas, men tycker nog att resultatet blev bra ändån. Roligare nu än var den var från början iaf :)

Min nuvarande hjälm, bästa av dom bästa <3


"Gamla hjälmen" ÖB hjälm som jag också kallar det xD



Resultatet blev rött blingbling (vågade inte göra ngt mer om det blev fult. får ha det såhär till en början iaf, men det är ju inte särskilt mycket)



Kom gärna med förslag på hur jag kan ändra på det ;) Har massa olika färger på blingblinget här hemma.


// Julia


Hallå i stugan!

Nyss hemkommen från stallet nu. Det är så sjuuktmkt snö!! (känns som det är det ända jag skriver om i bloggen) Men det är verkligen extremt.

Idag blev det en runda mot galoppbacken uppmot skedshult. Jag red barbacka med mysigt täcke på clifden. Han var pigg och kry, satt kvar fast att han hade krut i brallan. I galoppbacken tog jag en luuugn galopp och allt va så bra tills candra ocg cloé flög förbi en i rasande fart! Då va det inte lätt att hålla in clifden inte^^ Jag är nöjd med honom och det var som sagt en mysig tur.

Efteråt mockade jag och allt såntdär + puttsade igenom hans grejjor. Imörra blir det barbacka dressyr i paddocken hade jag tänkt mig.



Bethzone och Jessica, Jag och Clifden, Klubbhoppning i september.

så är det

Tänker ta en bloggpaus en period nu kan inte säga exakt hur länge men en dag vaknar jag väl upp och känner att jag vill blogga helt enkelt.

Sköt om er
GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR ALLA !


Dagens ridtur!

Idag var det riktigt buskallt ute. Snön stack i ansiktet när man red. Jag red en runda vid tyskvägarna. Det var mysigt trotts kylan + att det är massa massa snö här som clifden fick luffsa runt i.

Efter ridturen fick hästarna halm ute i hagen. Sedan mockade jag och lade in nytt torv + spån. Tog lååång tid att bryta torven i småbitar, men det gick tillslut.

Nu har jag precis käkat mat och innan det blingade jag min gamla ridhjälm :) Bilder på den kommer.


Pappa knäppte några sköna bilder på Clifden när han skjutsade mig till stallet.



fick bara in en.. fler kommer


Julias önskelista 2010!

Tänkte ladda upp en liten "önskelista" av några utav dem sakerna jag önskar mig i julklapp. en del är något som går under "vill ha" och en del "behövligt".

Ryktlåda + Nya borstar (Emil klampade stönder min) x)

 

Swarowski pannband


Fårskinns benskydd



Victoria's ridbyxa



Stövelstrumpor, (jacson, kl, celeste stein ) bästa som finns! <3




Clifdens önskelista:

*Tjockare vintertäcke
* Vattenhink

Har redan inhandlat hans julklappar, Tomten var snäll i år. Clifden kommer få hela önskelistan + Nya söta manroetter (Har en hel samlig, haha)





(Han har redan grimman på bilden som matchar täcket, är inte riktigt samma täckte som på bilden men närmsta jag kunde hitta. Manrosetterna på bilden har jag redan + massa enfärgade, får se om jag kan hitta några nya som jag inte har :P)


// Julia







äntligen! :D

wow kolla bloggen är klar nu! tog nästan 2 veckor men har haft fullspäckade scheman i skolan med lucia o gud vet allt va det va...

Kära kompisen Thea (taow.blogg.se) har hjälpt till med designen, tack så mkt! Blev jättefint :)

Nu hoppas vi att det blir mer uppdatering framöver.
Vad vill ni läsa om?

Er design är klar,

Nu är er design klar, äntligen. Vill ni ändra headern kan ni bara säga till mig så får ni måtten på dom, hoppas ni gillar den iaf.
- Thea, www.taow.blogg.se

Hiss och diss



• att det snart är jullov ( om två och en halv vecka ungefär)

• Till broddar -hjälper verkligen mkt mer än vad man kan tycka

• GOSSIP GIRL




• Regn

• Att mitt internet är sååå segt

• ont i halsen

Veckans häst v 48

Veckans häst vecka 48 är Nala !!



Nala var min ridlägerhäst sommaren 2008 på ullvad ridläger. Hon var ett c-ponny sto. Hon hade inte jättestor utstrålning men hon var en trygg läromästare. Hon var smidig och snabb. Nala var den första hästen jag hoppade 1m med! Det var en otrolig känsla. Han ja aldrig lära känna Nala under de tio dagarna så mycket som jag ville så efter lägret så pratade jag med min mamma som lovade att hon skulle kolla om vi fick hyra Nala under vintern! Jag gick runt som moln hemma och väntade på ett besked. Tillslut fick ja reda på att hon skulle få komma hem till mig och bli min första "foderhäst". Sedan hände de om inte fick hända. Nala var inte försäkrad så mamma och pappa ångrade sig så jag fick int ehem Nala . Det kändes som jag aldrig skulle bli lycklig igen efter det men kolla de blev jag och jag är jätteglad att jag fick de där dagarna tillsammans med Nala sommaren 2008


Veckans häst v. 47!

Veckans häst är........... Mio!



Mio är en D-ponny som jag red vintern/våren 2008. Jag var medryttare på Mio. Superhärlig, frääsh ponny med massa kapacitet. Han älskade att hoppa och tävlades ibland av hans ägare.



Kommer tyvärr inte ihog så mycket om Mio, red honom inte under någon jättelång tid innan han såldes till halland. Minns bara att han lärde mig massor och han var otroligt rolig att rida!




// Julia

En dag i stallet

Idag var det en heldag i stallet. Var där ute vid nio tiden och släppte ut kusarna och gav de frukost. Städade sedan min hylla i foderkammaren och slängde och städade bort onödiga prylar. Putsade upp mina träns och rensade iordning mina benskydd i samma veva också. Cirka halv 12 kom Julia och vi började med spån rummet och loftet. Soppa och drog ut massvis med gammal skit. Efter typ en och en halv time började de se lite normalt ut. Vi belönade oss sedan med en söndagstur i skogen. Blev en riktigt långtur och både vi och hästarna tyckte det var otroligt skönt med lite luft och det var ju bara knappt 2- i luften med. Underbart. Cloé gick jättebra och var avslappnad. Väl hemma i stallet igen såg vi alla ut som snömonster. Blev ompyssling av pållarna , tjärade hovarna och ryktade myste. Sedan fick de sitt hö och sina pyjamaser. Vi var rätt så slut kan man säga men endå så städade vi de sista bitarna i sadelkammaren innan vi satte oss i en varm bil och brummade hem. Personligen så slängde jag mig över mat då jag inte ätit sedan klockan 8 imorsé. Tog en varm dusch och nu sitter man här och slappar. Har fått en sån där förkylning som aldrig vill gå över men ska försöka gå till skolan imon iallefall.


RSS 2.0