Vårkänslor (nästan)



Hade nästan lite vårkänslor efter skolan idag!! Under spanska lektionen sken solen in genom fönsterrutorna och det var uppsprickande på himlen :) När jag promenerade hem hörde man fåglarna som kvittrade och lite grässlänter på sina ställen! Snälla våren kom till oss!

Drog ut till stallet med candri vid halv 5 tiden. Först av allt fixade vi alla vardags sysslor. sedan tog vi in pållarna och red sedan en runda i skogen. (Finns fortfarande inte mycket annat att rida på). Det gick bra i allafall och det var halt som vanligt på sina ställen.

......................................................................................................................................................................

Imorgon blir det vila för båda hästarna. var en vecka sen sist. Glömde berätta hur det gick i ridhuset men det gick i varje fall exemplariskt! Inte en kotte där denna lördagen häller! ;o verkligen jätteskumt? Men tur för oss^^ Vi ska dit denna lördagen som kommer. Då kommer Cloés förra ägare och har ev. en hopplektion för oss båda. YHIPPIE! hoppaaa<3 Längesedan nu.. Hästarna kommer vara jättetaggade.

Veckans planer:

Måndag: Skedshult rundan
Tisdag: Kvarnen rundan
Onsdag: vila
Torsdag: Ute
Fredag: Ute, tyskvägen(?)
Lördag: Hoppning i ridhuset
Söndag: Rida en liten tur i skogen med pappsen på Emil


Bloggtävling


http://www.chevalridsport.se




Helgen!

Tänkte försöka kortfatta helgen lite smått. I Fredags fick Cloé sina hovar verkade och nya snösulor. På eftermiddagen red Cloé henne en liten runda iskogen. Hon hade vart precis som ja trott. Lite halvt loj och inte så vaken. Tror de beror på hennes " minivila" hon haft nu. På lördagen cyklade jag upp tidigt och fixade iordning henne innan jag och Julia begav oss iväg mot ridhuset mec våra väldigt positiva hästar som tyckte livet var underbart när de fattade vart vi skulle. Väl i ridhuset började jag arbeta Cloé på små volter och regelbunda tempväxlingar. Först en aning stel. Inte så konstigt. Efter lite skittarbeta släppte de lite så ja började me travåttor och öppnor. Galoppen var riktigt spännande. Ett äventyr varje gång kan man säga. Kan väl säga såhär. När Cloé sparkar bakut gör hon det inte som normala hästar gör. Efter ridpasset var hästarna glada och nöjda så de fick gå ut ihagen och busa med det andra hästarna. Som Julia redan nämt har vi ju lite utbrytarkungar för tillfället men det är för stunden löst. Nu under veckan får jag se va som händer på ridfronten. Hoppas de ligger på nollan nu så man kan rida lite iskogen utan skare. Annars är de mycket läxor och annat som tar upp tid.

Ha de så bra!




Rymling och massa halka..

Hejhej! Hinner inte blogga ordentligt under vardagarna när jag har skola. Ska försöka samanfatta veckan nu här istället.

Första skoldagen och Måndagen började med regnregn och mer regn! Har varit glashalt på vägarna och svårt att hitta bra platser att rida på för att slippa undan isen.. Denna veckan har alltså blivit ganska "slapp" för våra pållar..

Måndagen: Vi skrittade ut en runda i skogen ca. 40min (Lika halt överallt)..
Tisdagen: Hästarna fick lalla runt lösa i PD o för att röra på sig litegrann..
Onsdagen:Vila
Torsdagen: Vi red på en runda på Tyskvägarna, rundan tog ca. 1h o 10min
Fredagen: Jag skrittade på hårt (halt) underlag ca.30 min sedan intervall tränade jag på ängen så gott det gick. Var snö upp till knäna på Clifden så han fick arbeta på redigt ordentligt i snön.

Har alltså varit en riktig sumpig vecka för oss och hästarna. Både Candra och jag får nästan lite "ångest" för att vi inte kan rida våra pållar ordentligt :( Men goda nyheter är att imorron (Lördag) sticker vi till ridhuset och rider där:) Sköööönt! fick värsta positiva kicken nu :) Tänk er:

* Jämnt underlag <3
* Mjukt underlag och framförallt inte tungt<3
* Ingen halka, snö, is <3
* Man kan ha lättare klädsel <3
* Varmare i ridhuset än utomhus <3
* Hästrana kommer jobba på bättre och bli mer avslappnade när de slipper tänka på underlaget <3
* + att våra hästar är superfina i ridhuset ^^ <3

.....................................................................................................................................................................

En annan grej, PROBLEM som har dykt upp denna veckan är att Emil (Nordsvensken) och Teddy ( unghästen) kommit på att elen inte fungerar när det är kallt. Teddy står varje dag och plockar ned tråden och går över till Clifden,Cloé,Emil och Elinas hage! Emil går igenom staketet om han inte bli sysselsatt av något.. när han tröttnat helt enkelt! suck...  Bli kanske så att Emil och Teddy får stå i Paddocken tills elen fungerar igen.. Lite positivt i det "dramatiska" är att Clifden fått en kompis att leka med nu iaf. Han och Teddy springer runt och busar med varandra. De är för söta tillsammans <3



Gåshud!

Får riktigt äkta gåshud när jag kollar på detta. Gammalt klipp som många säkert redan sett men så underbart fint!


hiss!

Verkligen ett grymt snyggt hoppschabrak som skulle sitta riktigt fint på Cloé :)

Tummen upp !


Första skoldagen detta året!

Vaknade klockan halv 7 och de första jag tänkte på var skolan. Usch! Men iallefall fixade iordning mig och åt frukost innan jag träffade Jennah och begav mig mot skolan. Faktiskt helt okej första dan. Kanske lite överflumm annars rätt fint. De nya lärarna verkar endå inte helt tomma i huvudet men de märker jag snart. Har bestämt mig. Detta året ska bli så J'vla mycket bättre än förra. Ska peppa mig själv till att först och främst klara av skolan utan att vara lat. Jag ska fixa ett mer strukturerat schema och följa det. Funderar även på internetförbud! haha! Cloé och skolan ska komma först detta året men utan att jag blir sönderstressad. Vikten är något ja ska änga min vår åt också. Ska gå ner några kilon nu för jag måste komma iform till bikinisäsongen. Hoppas även att denna eviga snö ska försvinna så jag kan börja cykla ut. Fast det vet jag inte riktigt om jag vågar helt ärligt. Har hört om massa konstiga saker som skett i "vårt område" nuförtiden. Vill inte riskera något om ni fattar.

aja där fick ni ett litet rörigt inlägg. Hoppas ni fattade iallefall hälften!

Puss!



Hultan (:

Har vart här i Hultsfred i nästan fyra dagar nu. Trivs bra och allt är lungt och skönt här. Har träffat Hanni mestadels av tiden. Vi har snöhoppat och lekt me hennes ponnie lite. Vi var nere på Gården en svänga igår med precis efter vi hade vart och solat oss lite. Var jättevarmt och skönt! Nu börjar jag längta lite efter Cloé och alla vänner och kära där hemma så det blir grymt att komma hem imon och träffa alla.

ha det så bra !

Putsat träns..

På morgonen idag hann jag med att rengöra tränset riktigt ordentligt. Har verken energi/lust att stå och storstäda tränset i stallet nu på vintern.. känns inte alls lockande att ta isär tränset och köra ned fingrarna i det iskalla vattnet.. O nej! I stället har jag varit smart och tatt med mig Clifdens träns hem o putsa! :)

Gjorde inget annorlunda, ni vet ju hur man putsar! Först såg jag till att ha gått om plats. Själv bredde jag ut mig i tvättstugan och putsade. Tog fram handduk, putstvål och svamp. Fyllde upp vatten i diskkornen. La i delar av det isär tagna tränset och började putsa!

 

Jag tar alltid isär tränset för att komma åt på alla ställen där smutsen lägger sig.( Inte om jag bara smörjer in det med fett eller liknande) Skumma upp tvålen och svampen och gno bort skiten..



Brukar dra av alla delar med en handduk efteråt, sedan lufttorka en liten stund bara.



Tränset på plats igen.. fick den inte stående,vet inte varför den inte blev det i bloggen..

Bettet sköljde jag av och tog bort någon gamal rest om det fanns..




//Julia

Solen skiner himlen är blå.

Kl. 12 for jag ut till stallet idag. Jag började med det vanliga jobbet, mocka, väga hö osv. Efter det tog jag in Clifden. Jag fick något ryck och kände för att trimma honom en dag som denna dvs. klippte hovskägget, öronen, jämnade till man och tog det yttersta åp svansen som var slitet. Brukar trimma ganska ofta, vill inte att det ska se ovårdat ut ^^

Efter det sadlade jag på. Blev mitt snyggish röda JW sammetschabrak som fick ligga under sadeln idag Älskar det! Passar suvveränt till Clifdens sadel,det har världens bästa passform!

Ridturen idag blev på tyskvägarna. Clifden verkligen älsar att rida på tyskvägarna, han drar jämt åt vägen dit ut. Har inte berättat det innan men "tyskvägarna" som vi snackar ofta om att vi rider på är militärt område. De ligger stora fält och skjutbanor på sina ställen och det finns hur många fina ridvägar som hälst, ÖVERALLT! Har inte provat hälfden än. De är riktigt långa, kringeli krogiga vägar där inne. Sand/grus vägar utan för mycket sten. Perfekta ridvägar helt enkelt! På jullovet får man passa på att rida där inne så mkt det går när de inte har några skjutningar/övningar.. I vardagarna efter skolan måste vi alltid läsa på deras "scheman" när övningarna pågår. Sedan har de också bommar och flaggor som spärrar av och visar när de har övningar.

Åter till dagens ridning- Jag red i varje fall in på Tyskvägarna... och det glömde jag tillägga att man måste passera än järnväg för att komma in dit också.. Och när jag precis kommit över och var 20-30m därifrån kommer tåget, eller a, var på väg.. det blinkar ju och dånar först..
 Vi provade en ny väg idag. trodde mest att det var någon slags "genväg" och ville prova den för omväxlingens skull, men den ledde en bra bit in i skogen och ut på riktigt fina snöklädda vägar. Sen kom jag ut vid den långa galoppsträckan igen och jag blev riktigt stolt över mig själv ( och clifden) att vi hade hittat en sådan bra, ny runda :D Den tog ca. 1h o 10min att rida men mycket trav och galopp, HÄRLIGT!

Det var min dag det, ikväll har jag gjort lite annat, ätit god mat och kollat lite film. Sedan har jag även kollat in årets Let's dance! Tyckte det var en helt okej start med många intressanta kändisar.. Speciellt kul med en ryttarinna, Helena Lundbäck!




Clifden för 1 vecka sedan.


Ny header + bakgrund

Har gjort om designen här på bloggen. Mest tillfälligt. Blev det bra?

tryck F5 så ser ni den.


Tävlingssugen!

Åååh är så tävlingssugen! Har kikat runt på lite tävlingar så jag vet vad det finns att välja mellan. Tyvärr är dem allra närmsta tävlingarna inte förens i Maj, men har hittat några stycken i mars-april som jag eventuellt vill åka på. Finns en i Jönköping om exakt 1 månad men vet inte om jag ska åka på den, tror det blir för tidigt. har inte hoppat "serriöst" sen snön kom :/ Får isf försöka sticka iväg till ridhuset och träna lite innan.

Ikväll ska jag iaf ta mig i kragen och förnya licensen för i år!




Mysig skrittur, 80min

Hejsan, bloggen är verkligen i fullgång. Tycker att det rullar in inlägg hela tiden.. haha inte rikitgt, men vi har skrivit mycket nu på lovet.

Idag stack jag ut till stallet vid 12 tiden. Tog in sötaste och gav oss iväg på en skrittur i snörusket. Hade snöat enhel del idag på morgonen, säkert 20cm till. Det snöade litegrann där jag red också. Det blev barbacka idag, det är så himla mysigt att känna hur benen går under sig. Turen tog ungefär 80min med bara skritt. Eftersom jag mest rider ut i skogen får jag försöka variera med lite olika upplägg på saker och ting så idag blev det bara skritt! Stötte på 2 snöskotrar på vägen, Clifden tyckte dem var JÄTTELÄÄSCHKIGA! (läskiga). Dem dålade ju så dant!

Tillbaka i stallet stog i och kelade ett bra tag, jag ryktade 30min och kärade in hovarna m.m. D.ef fick skrutten gå ut i hagen och jag gav de lite halm att mumsa på. På tal om mums så dök Mums och Katrina upp när jag hade släppt ut Clifden. Katrina äger Midori (häst) som står i stallet, Mumin eller "Mums" som vi kallar henne är Katrinas hund.

Innan jag for hem tog jag med mig lite träns/stövlar och min Charles owen JW hjälm hem. Tänkte nämligen rengöra hjälmen hemma och putsa & ta isär tränset för en ordentlig rengörning. Stövlarna rider jag inte i nu på vintern ändån så de får stå här hemma och vila upp sig.



// Julia



Ridövning!

Detta är en övning jag ska ge mig på när all snö är borta i vår. Den verkar utmärkt till Cloés hjärna.

Övningen kallas raka vägen och består av tre hinder efter varandra på medellinjen. Den är nyttig för hästen för den lär sig hoppa rakt och komma rakt inpå hinderna. Börja med bara galoppbommar sedan höjer du allteftersom!

Lycka till !


Boktips!

Kanske sitter ni inne i kylan och vet inte vad ni ska göra.? galopptimix har svaret! Läs böcker! så underbart mysigt är det. Slänger in lite boktips! Endel fakta , endel ungdomsböcker.

Dansa med hästar av Klaus ferdinand hempeling



Heartland av Lauren brooke



Vänner av Pia hagmar

Tryck F5

Tryck F5 om ni inte kan se den nya bakgrunden på bloggen. Har den tillfälligt medans vi håller på att fixa en ny header+design. Känns som julstämmningen nu på bloggen är över.




Stallet.. ser ni mig och clifden? xp

Ponnyakuten 2!

Som säkert alla vet börjar den nya säsongen med nya deltagare i Ponnyakuten 2!



Ponnyakuten är tillbaka

Åtta barn med ett gemensamt intresse - hästar - förs samman på ett ridläger i skånska Sjörup. Det blir två intensiva sommarveckor, fyllda av träning, hård vilja och envishet. Alla är på plats för att de har problem med sina hästar och till sin hjälp har de experten och hästartisten Tobbe Larsson. Ny programledare för denna säsong är Jenny Silver.

ur: svt.se/ponnyakuten

Missa inte första avsnittet :

SVTB söndag 16 januari kl 19.00 (1:16)


Kvällstur

Tjoo!

Har nyss kommit hem från stallet. Hästarna kom in vid 17 tiden så jag mockade och vägde hö efter det. Clifden stog i gången undertiden och när jag var klar borstade jag honom och stog och kelade ett bra tag.

Vi luffsade runt i PD barbacka i ca. 30min, det fick bli en liten kvällstur utan något större arbete.

Bild på Clifden och mig från en skogstur häromdagen.



// Julia

Farväl !

Ambitiös som jag är så tänkte jag idag kl 7.00 på morgonen , jo men de går säkert bra att cykla. Tänkte ja skulle cykla eftersom min kompis skulle cykla så tänkte ja att då kan jag också. Det gick ju som de gick den där j*vla plogbilen kan visst aldrig skotta där han skotta -.- . Får damp rent ut sagt. Alla kanske inte har bilar ? aja kom till sist ut iallefall typ en timme försenad. Hästarna levde iallefall ;). Jag och Moa släppte ut de och sedan fick tjejerna ( Cloé, Dali, Elina) stanna i stallet eftersom jag Ida och Moa skulle rida runt skogen på tyskvägarna. Cloé var skitsur men så fort hon såg att vi skulle rida blev hon gladare. Ridturen gick helt underbart skönt att jag kan hålla Cloé mycket rakare nu än innan och de är inte ofta hon drar eller är hård i munnen nu. Skönt att det går bättre. Vi avslutade dagens ridtur med långa galoppsträcken. Cloé fick arbeta i lite längre galopp och så kortade vi upp lite mer allteftersom. Blir nog bara bra för henne med några dagars vila nu.






slängde in lite sommriga bilder på Dali.

Ha det så bra !

Veckans häst

 Veckans häst är Teddy !



this is Teddy


inte kan jag påstå att Teddy förtjänar att vara veckans häst men på något sätt har han endå gjort sig förtjänt av det. . Han är så otroligt charmig även om jag personligen kan tycka han är ivägen och alltid ska busa så är han så himlans söt och han verkar även väldigt klok. Inte känt han så länge men minns första gången jag såg han. Han stog i sin box och gnäggade förtjust när någon öppnade stalldörren. Varje gång man klappade på han ville han bli kliad i öronen. Så himlans gulligt. Varje dag hör man alltid någon historia om vad Teddy försökt sig på. Kanske måla om väggarna i sin box eller hjälpa till att mocka eller varför inte ta en lekstund med hundarna och fotbollen?
Teddy är inte inriden än utan det ska ske under sommaren är det tänkt. Han kommer nog bli en jättefin ridhäst. Anki som äger Teddy tycker både jag och Julia gör ett utmärkt jobb med honom! Personligen ser jag fram imot att själv få rida ut tillsammans med Anki om cirka 1 år.


Reser bort

Ska resa till Pappa i Hultsfred under några dagar så min medryttare och mamma ska ta hand om Cloé. Hoppas allt kommer gå bra. Hönsmamma som man är så kommer man ringa och kolla om kvällarna så allt är som det ska samt lämna lappar. Vad voré världen utan listor?!

Tack mamma och Josefin för all hjälp ni ger mig!


en fin bild sen i sommras på mamma och Cloé !

REA REA REA

Just nu vill ja bara påminna om att det är rea hos Ponnyprakt fram till den 16 Januari så passa på och shoppa loss till era pållar!


stigbyglar

sprenger bow balance


Fördel:
ska vara bra för skadade knän och göra det nästan omöjligt att halka ut från stigbyglen. Ska ge bättre jämvikt och bättre sits.
Nackdel:
personligen tycker jag de är rätt fult när det är blått på vissa ställen hade vart bättre med helsvarta.

Säkerhetsstigbyglar med rak insida

Fördel:
Ska förhindra att foten fastnar i stigbyglen, Billiga och hållbara.
Nackdel: tycker väl inte att dessa är så mycket att hänga i julgranen igentligen. Rätt fula är de också.

Säkerhetsstigbygel med gummiband


Fördel:
man kan alltid vara säker på att de går av om man inte har maximal otur.
Nackdel:Man tappar oftast gummibanden

Ledade stigbyglar

Fördel:Ligger inom rimlig prisklass och har bra kvalité.
Nackdel:vid de första användningstillfällena kan man uppleva att de är stela. Känns ungefär som en billig kopia av de förstnämda i detta inlägget.

Plaststigbyglar


fördel:Leder inte kylan lika lätt så kan föredras under vinterhalvåret. Samt är de lätta.
Nackdel:Väldigt lätta som sagt och kan leda till att ryttaren inte har samma stöd. Lättare att fastna i dom om olyckan är framme.

Finns som sagt jättemånga olika varianter av stigbyglar och detta är bara några av de vanligaste. Finns massa detaljer och olika "kopior" av de flesta.

Outfit

så här har Clifden och Jag sett ut (på ett ungefär) under måndagen och tisdagen :)




Hade Cartago benskydd i brunt men hittade igen bild på dem och Termobyxor med såklat x)

Tillbaka igen !

Då var det dags igen. Känner att jag har kommit tillbaka in i mitt liv igen och vill därför börja blogga igen. Kan ej säga hur mycket det kommer bli när skolan kör igång men ska göra mitt bästa!

Så jag är alltså back on track :)
Jag och Julia tänkte fräscha upp bloggen då den nu är allmänt skräpig . Byta färger fixa en mer stilren header .

Ha det så bra!

Stallet hela dagen lång!

Tänkte skriva lite om gårdagen och dagen idag.

Igår åkte vi ut till hästarna vid 10.00. Kom precis när hästarna ätit upp sitt hö ute i hagen. Vi tog in våra pållar och red iväg till ridhuset nästan på direkten. I ridhuset var det lungt som vanligt. Hade en timma på oss att rida där sedan skulle ridskolehästarna ridas av de som hyr dem över lovet. På timmen som gick, gick hästarna strålande. Clifden blir väldigt sansad och "serriös" när han kommer till ett ridhus. Han gick toppen verkligen, lung och jobbade på i en härlig form.

Cloé gick minst lika bra! Hon var lika trevlig hon och tyckte nog att det var skönt att få komma till ett ridhus.
Vid ca: 13 tiden skrittade vi hem hästarna på hårtunderlag. Hade ingen skjutts hem och vi orkade inte gå, (skulle at ca. 1½h isf) Så vi stannade kvar ända till 18 på eftermiddagen/kvällen. Blev 8h i stallet men vi hann göra en hel del.


Idag testade vi på en ny runda, red i på Tyskvägarna (dvs militärtområde) och där finns massa vägar som vi inte testat på. Kom till något ställe som kallades "Balles backar" det blev också namnet på den nya rundan. Hästarna var skötsamma, men Cloé trodde nog att hon dansade i himlen ett tag. Hon blev lite ivrig och okontrollerad. Men turen gick bra iaf och inga brutna ben.

Hemma i stallet pysslade vi med lite grejjer och kelade med hästarna. Sedan åkte vi hem vid 16 tiden. Nu sitter jag här och snart ska jag åka till stallet igen för att ta de små pållarna.





"Cloé i en vanlig vardag"

Idag vila, Imon ridhuset!

Låter rubriken tala.. Idag fick Clifden vila för imon sticker jag och candra med hästarna till persö och rider ett ordentligt pass där. Tar ca: 30min att skritta dit sen rider vi nog 1-1½ h där beroende på hur läget är. Hoppas att hästarna är lika skötsamma och duktiga som alltid! :)



Bild på ridhuset.. ryttare+häst vet ej

Kanske slänger upp en outfit för morgondagen.


2011!

Upp och hoppa tidigt en sånhär början på ett nytt år. Åkte ut tidigt till stallet, var jobbigt att gå upp eftersom det blev sent igår/idag. När jag väl stod på benen och klev in i stallet började kroppen komma igång ordentligt.

Jag red ut i skogen med Clifden efter att jag släppt ut dom andra. Idag var det rikigt blåsigt ute! Tro det eller ej men igår vid 12 slaget regnade det här! All snön på träden är borta nu och det ligger fullt med ned blåsna grenar på vägarna. Snön är som tur var inte ett enda blask, det är jag glad för. Tog det ganska lungt idag eftersom det var lite halka på vägarna. Han har somsagt gått jättebra dom här dagarna så vi tog det mest lungt i vår egna lilla takt.

Efter turen fick Clifden gå ut till kompisarna i hagen. Jag hämtade lunchhöet och delade ut till hästarna. Efter det fotade jag litegrann, sedan började jag jobba ordentligt i stallet. Skulle mocka 3 boxar idag som jag hade lovat, Elinas, Emils och Clifdens. Tog sin lilla tid. Det var riktgt sunkigt i Elinas box så där fick jag lägga in nytt spån o grejja för att de skulle bli någolunda bra.

Inte nog med att mocka så skulle jag även fixa morgon-,lunch- och kvällshö till alla tre. räknade ihop att det blev 24kg som jag packat ned, jag som hatar att väga upp hö... Tycker bara det är sååå tråkigt^^ Dessto roligare att mata hungriga hästar med det.

Efter stallet har jag inte hunnit göra mkt mer. Bänkat mig framför datan och kollat alla nyårsbilder samt spelat Riding Club, haha bara för att jag tycker det är kul ^^





// Julia

RSS 2.0