Alla har vi läst hästböcker!

Så som rubriken lyder, "Alla har vi läst hästböcker". Vi kommer ihåg alla gångerna vi rusat runt i biblioteken och haffat alla hästböcker och suttit och sträck-läst alla hästserier. Vet inte hur många timmar man satt och läste, o läste, o läste dessa hästböcker. Det är ovanligt att hitta en hästbok i våra bokhyllor som vi bara läst EN gång, ofta läser vi samma böcker 2-4 ggr. Man hamande lätt in i hästböckernas äventyr och skapade egna bilder och det var alltid lika jobbigt att läsa upp den sista sidan i den där bra boken. Hästböcker var det som gällde, det läste man när man var yngre... fast det gör vi än idag fast inte lika mycket

"Klara"

I klara serien har det kommit ut 18 (?) böcker tror jag?
I första boken är klara och hennes föräldrar mitt uppe i en skillsmässa. Klara och Mamman flyttar ifrån pappan ut på landet, "Hallondalen" som stället heter. Där bor Lasse med dottern Lisa och sonen Torbjörn. Klara har alltid varit intresserad av hästar men hennes pappa har sagt till henne är det är för farligt. Men när Klara och mamman flyttar ut på landet lovar klaras mamma att hon ska få börja rida. Det var inte alls som klara hade tänkt sig från början. Hon var nästan livrädd och skolkade från ridlektionerna. Hennes mamma som också ridit i unga år ordnar privatlektioner för henne och klara på helgerna, dom rider ut i skogen och klara börjar ändra sin uppfattning på ridningen. Hon tycker det är riktigt roligt att rida nu. Hon rider hälst på sin favorit häst, Sigge från ridskolan.

Klara lär sig mer och mer. Och en dag har hon en egen häst i sina händer, Star. Star är en ful, liten, tjurig B-ponny som ingen ville ha. Det tar tid för båda att lära känna varandra, men efter ett tag är Star en riktigt fin och lydig ponny som duger till det mesta.

I böckerna får man följa klara och hennes utvecklig med Star allt från äventyrs ritter till tävlingar och ridläger.

Detta var en av favorit böckerna som man ofta läste. Sista boken är inget sista "slut" på serien. Det är inte omöjligt att det kommer fler.


"Hästsko sviten"


Josie och hennes familj driver en liten ridskola med ett fåtal hästar. Ridskolan hamnar i en ekonomisk kris och är tvunga att flytta där ifrån. Josies liv går i kras. Hon hade själv viljat ta över ridskolan. Men det blir värre, bortsprungna hästar, kidnappare och det nya huset dom flyttar till har inget stall. Josies föräldrar är övertygade om att de måste sälja alla hästarna, Men Josie tänker inte sluta kämpa för hennes hästar.

Spännande serie, händer saker hela tiden, en utav mina favoriter som jag ganska nydligen läst. Förra sommaren*


"Sigge"



Sigge serien* Otroligt lättläst lämplig för 8-11åringar. Haha jag läser dom gärna. Är säkert 6-7 meningar på varje sida med massor utav bilder.

Älskade denna serien när jag gick i 3an. Har alltid själv varit en liten shettis tjej i massa år, därför är denna boken så intressant o läsa för mig. Boken handlar om en liten Shettis ridskola som har ett gäng shettisar. Fyra småtjejer som är goda vänner börjar rida på ridskolan och får varsin liten älsklingsshettis. I böckerna är det ridläger, förberedelser inför lucia tåg, små tävlingar och massa massa mer!

....

Fler böcker orkar jag inte skriva om just nu.

Utöver dessa böcker läste vi även dom här:

Flisan; Flisans osynliga häst, i full galopp, över alla hinder o.sv.
Rackastallet
Mustang Mountain
Vitnos
Santos; Älskade ponny, Isgalopp, Ponnysommar
Polluxböcker: Fullblod-serien, Diablo


finns säkert fler som jag inte kommer på nu :P

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0