Veckans häst v. 45!

Veckans häst är......  Emil!

Vi har valt Emil till "veckans häst" för att han är "otroligt cool och strålar livsglädje"


Emil i vintras tillsammans med Candra

Emil är en maffig nordsvensk som älskar att bli riden och ompysslad. Han står i samma stall som vi har våra hästar. Han är stallets "stora kille" och man får se upp när han ska passera stallgången, har varit med om endel söndertrampade ryktlådor och nedrivna täcken. Men emil visar aldrig några täcken på ondhet, han är bara fylld av godhet. Mat är hans stora pasion! och när han äter hö "morrar" han för att han njuter av det goda höet, det låter verkligen urgulligt Morr*. Man får passa sina fingrar när man ska ge honom en morot eller liknande så att inte fingrarna hänger med, han har ett stort gap och är väldigt gluppsk.

I ridningen är Emil jättecool. Han luffsar på i sin egen takt och travar gör han gärna. Han är ingen mes som inte orkar hänga med dom andra hästarna, han är pigg och ställer upp i det mesta. När man galopperar är det ofta Emil som tar täten.

Kerstin är Emils ägare, hon är jättesnäll och låter alla få rida och busa med Emil. Hon köper massvis med fina saker till emil så som; täcken,grimmor,borstar,salvor och sadelputs. härom dagen köpte hon nya stigläder till Emil i färgen brunt som passar ihop med sadeln nu när dom har kommit igång med ridningen igen. Emil har haft lite problem med sin hälta och vilat nu i 4 månader, men nu är han frisk och rider ihop med kerstin igen.

Han går bra ihop med alla hästarna. Han är den där fina lilla vännen som alla tycker om! han accepterar INTE Om hans kompisar lämnar han i hagen och han blir själv! då hänger han med in, så det så! spelar ingen roll med dubbel stängsel för hans skull. Det går han igenom i vilket fall, men de bryr han sig inte om ett dugg.



Emil "Är man stor och stark måste man vara snäll"



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0