Veckans häst v. 46!

Veckans häst är...... Skorpio!!



Skorpio eller "Skorpan" som han också kallas, är en trogen ridskolehäst som står på klubben där vi rider. Han är verkligen supermysig på alla sätt och vis. Funkar bra med oryttinerade som ruttinerade ryttare, men se upp, Han är TUFF!

Skorpio älskar att hoppa, men kan bli lite för glad iband och bockar gärna efter hindrerna. Om han kommer långt ifrån hindret men hoppar ändån löser han det enkelt för sin egen skull medans ryttaren inte uppskattar det lika mycket då det uppfattas som han "dyker" över hindrerna. Oftast blir han lite väl lång och bockar efteråt så ryttaren faller av. Men det finns ryttare som kan hans knep och sätter han på plats. När han hoppar serier och avstånden inte kan bli fel är han en dröm att hoppa. han hoppar med god teknik och höjden brukar oftast inte spela någon större roll för skorpio. Han tycker det är kul helt enkelt!

I dressyren är han också rolig att rida. Flyttar fint för skänkeln och kan det mesta innom dressyren. Han är en trevlig ridskolehäst "lille" Skorpan!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0